Україна

Зеленський відвідав поранених українських захисників


Зеленський відвідав поранених українських захисників

Глава держави поспілкувався з пораненими воїнами та вручив їм державні нагороди за мужність і самовідданість.

 
Президент Володимир Зеленський у День захисників та захисниць України, 14 жовтня, відвідав військовий шпиталь, де привітав та нагородив бійців ЗСУ, повідомляє прес-служба ОП.
 
Зазначається, що Зеленський побував у реанімаційному та травматологічному відділеннях, де медики розповіли про характер травм, які отримали бійці, перебіг лікування та одужання.
 

 
Зеленський поспілкувався з пораненими воїнами та вручив їм державні нагороди за мужність і самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
 
“Дякую за службу. Бажаю вам якнайшвидшого одужання. Щиро дякую від нас усім за захист держави”, – сказав глава держави.
 
Він також зустрівся з медичним персоналом військового госпіталю та вручив державні нагороди за самовідданість і професіоналізм, надання медичної допомоги та збереження життя людей в умовах воєнного стану.
 
“Ви також є захисниками України, оскільки зберігаєте життя наших воїнів. Усі бійці кажуть, що наші лікарі – найвищого класу. Дякую вам та вашим сім’ям за те, що ви у нас такі є”, – наголосив Президент.
 
В ОП зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ у шпиталі створено дієву систему евакуації поранених на відповідне лікування. З кінця лютого медустанова надає високоспеціалізовану допомогу пораненим, травмованим та хворим військовослужбовцям, з них понад 60% відновилися та повернулися до бойових підрозділів.
 
Госпіталь допомагає українським військовим, звільненим із полону. Також тут налагоджено дієву систему психологічної реабілітації.
 
 
 

 
 
Раніше повідомлялося, що головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний привітав українських бійців.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button