Україна

Зеленський відреагував на загибель французького журналіста

Зеленський відреагував на загибель французького журналіста

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким загиблого

Фредерік Леклерк, співробітник телеканалу BFM TV, став 32-м представником ЗМІ, який загинув в Україні з початку російського вторгнення.

 

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та колегам французького журналіста Фредеріка Леклерка, який загинув 30 травня у Луганській області. Про це йшлося у відеозверненні глави держави за підсумками 96-го дня війни.

 

“Сьогодні на Луганщині окупанти зірвали евакуацію з районів бойових дій, обстрілявши машину, яка їхала за місцевими. Від смертельного поранення внаслідок цього обстрілу загинув французький журналіст Фредерік Леклерк. Він працював на французькому телеканалі BFM TV. … Він став 32-м медійником, який загинув після 24 лютого”, – сказав президент.

 

Додамо, Національна антитерористична прокуратура Франції розпочала з’ясування обставин загибелі оператора телеканалу BFM Фредеріка Леклер-Імоффа в Україні.

 

“Розслідування ведеться за фактом нападу на цивільних осіб, які не беруть участі у військових діях”, – йдеться у повідомленні відомства.

 

 

Нагадаємо, за даними Міноборони, в Україні акредитовано 8727 представників українських та іноземних ЗМІ для висвітлення подій у районах проведення бойових дій та інформування про військові злочини Росії.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button