Україна

Зеленський відреагував на удар РФ по Харкову


Зеленський відреагував на удар РФ по Харкову

Російські війська 20 березня вдарили по одному з районів Харкова, в результаті чого загинуло 5 людей і 9 людей постраждало.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 20 березня, під час відеозвернення прокоментував російський ракетний удар по типографії в Харкові, внаслідок якого загинуло п’ятеро людей, ще п’ять вважаються безвісти зниклими. 

“Сьогодні – черговий удар Росії по Харкову, ні на що не здатний вплинути, крім того, що Україна ще більш принципово і влучно відповідатиме”, – сказав президент.

Глава держави зазначив, що Харків та область є цілями для окупантів при обстрілах та ударах від початку широкомасштабної військової агресії РФ проти України.

“Наш Харків. Уже понад два роки Харків та область зазнають страшних російських ударів. Зруйнована ракетами Салтівка, пошкоджені інші райони та вулиці міста. Зруйновані села та містечка в області”, – сказав президент.

Він заначив, що внаслідок російської ракети в Харкові загинули п’ять людей, та висловив співчуття всім рідним та близьким жертв, додавши, що кожному пораненому надається необхідна допомога.

Зеленський наголосив на важливості достатньої кількості систем протиповітряної оборони, щоб захистити міста від постійних російських обстрілів.

“Харкову потрібно достатньо систем ППО. Сумщині потрібна ППО. Чернігівщині та всім іншим нашим регіонам, які потерпають від російського терору. Ці захисні системи є в партнерів. І партнерам треба зрозуміти, що ППО має захищати життя”, – сказав президент.

Вдень Росія атакувала Харків, попередньо ракетою Х-59. Снаряд потрапив у будівлю, де розміщувалося кілька підприємств, розпочалася сильна пожежа, вже відомо про п’ятьох загиблих, під завалами можуть бути ще до десяти людей.

Пізніше в Харкові знову пролунали вибухи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button