Україна

Зеленський відреагував на трагедію в курортному селищі Грузії


Зеленський відреагував на трагедію в курортному селищі Грузії

У Грузії стався зсув ґрунту в районі курортного селища Шові. У регіоні пошкоджені лінії електропередачі, зруйновані дороги та мости, зв’язок працює з перебоями, є жертви.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей у грузинському курортному селищі Шові через зсув ґрунту. Про це у п’ятницю, 4 серпня, він написав у Twitter.

“Висловлюю щирі співчуття грузинському суспільству у зв’язку зі стихійним лихом, яке забрало життя людей. Співчуваємо рідним і близьким загиблих та бажаємо якнайшвидшого одужання всім постраждалим унаслідок зсуву ґрунту у високогірному регіоні Рача”, – йдеться в дописі.

Свій твіт голова держави опублікував українською та грузинською мовами.

У Грузії в районі курортного селища Шові у високогірному регіоні Рача напередодні стався зсув ґрунту. Внаслідок стихійного лиха пошкоджені лінії електропередачі, зруйновані дороги та мости, загинули люди. 

Тим часом, служба управління з надзвичайних ситуацій Грузії повідомила, що рятувальникам вдалося пробитися на територію, до якої не вдавалося дістатися більше доби з початку операції в зоні зсуву грунту. 

Йдеться про зону котеджів та дач, грязьовий шар тут подекуди сягає чотирьох метрів завглибшки.

Внаслідок зсуву ґрунту, що стався напередодні в районі курортного селища Шові у Грузії, загинули щонайменше 11 людей. 

Нагадаємо, зсув ґрунту на високогірському курорті Шові в регіоні Рача стався 3 серпня близько 15:15. Повідомлялося про двох загиблих та понад 50 зниклих безвісти.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button