Україна

Зеленський відреагував на смертні вироки для британців в ОРДЛО

Зеленський відреагував на смертні вироки для британців в ОРДЛО

Фото: Скріншот

Президент України Володимир Зеленський

Президент наголосив, що Україна воює за своє майбутнє, а Російська Федерація – за чуже минуле.

 

“Вирок” до смертної кари в ОРДЛО громадян Великої Британії має спонукати країни Європи об’єднатися та діяти рішучіше. Про це у п’ятницю, 10 червня, заявив президент України Володимир Зеленський у розмові зі студентами та професорами Universities of Oxford, Cambridge and London та інших провідних навчальних закладів Великої Британії.

 

Відповідаючи на запитання, чи має, на його думку, Велика Британія після цього випадку діяти потужніше, Зеленський сказав, що ця країна та її прем’єр-міністр Борис Джонсон із самого початку потужно підтримують Україну.

 

“Мені здається, навпаки, це той випадок, який підкреслює, що Європа і весь світ і ті країни-скептики, ті країни, умовні пацифісти у відносинах з РФ, які з ними постійно шукають, як знайти такий настрій у розмові, щоб не похитнути будь-які бізнес-відносини – це саме для таких країн дуже потужний та небезпечний сигнал, що Росія так діє по відношенню до будь-яких громадян будь-якої держави.

 

Мені здається, після таких випадків країни Європи мають об’єднатися та діяти потужно та засуджувати діями, а не словами”.

 

Також під час спілкування зі студентами Зеленський зазначив, що Росія має фобію свободи і хоче стерти всі асоціації про Україну, окрім війни.

 

“Метою війни для Росії є стерти нашу історію, стерти нашу державність, нашу ідентичність, заперечувати наше існування як таке”, – сказав він.

 

“Сказати, що нас не було ніколи. Що ми – штучно створений народ, ніби ми не люди, а сорт рослин або вид тварин. Знецінити нашу культуру, принизити нашу мову, закреслити наше мистецтво. Наших музикантів, письменників, філософів, науковців, конструкторів, винахідників, усіх великих правителів та всіх великих воїнів Київської Русі, Запорізької Січі, які були, які є та які будуть”, – додав Зеленський.

 

Щодо того, чому Росія робить це, він сказав: “Тому що має глобальну фобію на державному рівні. Це фобія свободи. Для них це незнайома, невідома, а тому дуже страшна сила. Навіть якщо свобода не в їхній, а в сусідній країні”. Свобода поруч. Для РФ це небезпечно близько. Вона хоче це знищити. Але вона програє. Ми воюємо за своє майбутнє, вони – за чуже минуле”.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button