Україна

Зеленський відреагував на рішення Росії щодо Азова


Зеленський відреагував на рішення Росії щодо Азова

Верховний суд Росії визнав український батальйон Азов “терористичною організацією” та заборонив його діяльність на території РФ.

Президент України Володимир Зеленський назвав абсурдним рішення Росії визнати полк Азов терористичною організацією. Про це у середу, 3 серпня, український лідер сказав у своєму відеозверненні.
 
Він зазначив, що в РФ почали усвідомлювати неминучість визнання їхньої країни державою-терористом, оскільки після всіх жахів, які зробила російська армія, “жодна терористична організація не може претендувати на першість у терорі”.
 
“Росія точно – номер один серед терористів. І це точно заслуговує на юридичні наслідки, зокрема, у рішеннях Сполучених Штатів та інших світових суб’єктів.
 
І саме тому із Москви пішла нова пропагандистська активність. Вони раптово вирішили визначити “азовців” терористами, хоча, коли це робить держава-терорист, це очевидно абсурдно”, – сказав Зеленський.
 
 
Нагадаємо, 2 серпня Верховний суд Росії визнав полк Азов “терористичною організацією”. Своїм рішенням російська сторона може загальмувати процес обміну.
 
За участь в Азові росіяни передбачили кримінальну відповідальність: організаторам може загрожувати покарання до довічного позбавлення волі, а пересічним учасникам – до 20 років, а майно організації або її філії підлягає конфіскації.
 
Нагадаємо, полк Азов у ​​відповідь закликав США та інші країни визнати нинішню Росію державою-терористом. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button