Україна

Зеленський відповів на закид про “кризу” на фронті


Зеленський відповів на закид про кризу на фронті

Мова йде не про кризу, це про зиму, і взимку завжди уповільнюються військові операції, пояснив президент.

Зараз на фронті в Україні відсутня кризова ситуація. Але у зимовий період як наступальні, так і оборонні операції сповільнюються, тому важливо стримати російських агресорів. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з учасниками саміту країн Північної Європи в Осло у середу, 13 грудня.

Зокрема, у глави держави спитали про статтю у The New York Times. У ній йшлося про те, що Україна і США розробляють нову стратегію, яка передбачає військові дії від оборони.

“Щодо заяви генералів США, деяких осіб, я вам скажу так – у будь-якому випадку це не про кризу, це про зиму, і взимку завжди уповільнюються операції: контрнаступальні чи оборонні. Тому я думаю, що цей сигнал пов’язаний саме з цим”, – сказав президент.

Зеленський нагадав, що росіяни не досягли ніяких перемог на фронті цього року. Вони і надалі зосереджені на сході України. За його словами президента, найголовніше зараз – стримати загарбників.

“Взимку все уповільнюється через багато причин. Ми говоримо про оборону саме сходу нашої держави, тому що більшість військ РФ зосереджена там. Вони спробували там дуже багато разів, де минулого року було розбито угруповування “вагнерівців” – 20 тисяч уло вбито. Тепер вони відіслали туди велику кількість своїх військ. Ми говоримо про сотні тисяч військових. Тому найголовніше там стримувати і знищувати їх на нашій землі”, – наголосив він.

Раніше Зеленський виключив компроміс з президентом РФ Володимиром Путіним, бо його слово нічого не варте і йому не потрібен мир.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button