Україна

Зеленський відповів на петицію щодо поновлення Супрун на посаді голови МОЗу

Президент Володимир Зеленський наголошує, що главою МОЗ призначений Володимир Степанов, пріоритетами якого є боротьба з коронавірусом та продовження медичної реформи. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію та розуміння необхідності продовження трансформації галузі охорони здоров’я, особливо в цей надзвичайно складний для кожного з нас час, у зв’язку із пандемією коронавірусу COVID-19.

Водночас повідомляю, що постановою Верховної Ради України від 30 березня 2020 року № 550 міністром охорони здоров’я України призначено Максима Володимировича Степанова.

Стосовно продовження медичної реформи інформую, що з 1 квітня 2020 року в країні відповідно до Закону України від 19.10.2017 № 2168 “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” стартувала програма медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги.

У свою чергу міністр охорони здоров’я України М.В.Степанов пріоритетами у своїй діяльності визначив боротьбу з коронавірусом та продовження медичної реформи, оскільки здоров’я людини є одним із головних пріоритетів розвитку країни”.

Петицію, що була опублікована 23 березня, підписали 27 413 осіб із необхідних для розгляду 25 000.

Супрун очолювала МОЗ з 1 серпня 2016 року до 29 серпня 2019 року.

Back to top button