Україна

Зеленський: Україна заслужила позитивне рішення ЄС


Український лідер назвав дії РФ “атакою проти всієї вільної Європи” і наголосив, що об’єднавшись, вдасться швидше перемогти тиранію.

 
Україна заслужила на позитивне рішення ЄС щодо членства в блоці. Про це 22 червня заявив президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників благодійного телемарафону Embrace Ukraine – #StrivingTogether в Амстердамі.
 
“Залишається кілька днів до історичного рішення Європейського Союзу щодо України. І я впевнений, що ні в кого з нас, ні в кого з вас немає сумнівів, що Україна має отримати позитивне рішення. Ми цього заслужили! І заслужили не лише нашою сміливістю та боротьбою за свободу”, – наголосив глава держави.
 
Зеленський нагадав, що російські бомби руйнують міста, солдати вбивають тисячі мирних жителів.
 
“Це атака Росії проти всієї вільної Європи проти наших спільних цінностей. Проти людських прав, верховенства права та конвенцій, які захищають кожну людину в Європі та світі”, – наголосив український лідер.
 
За його словами, разом вдасться швидше закінчити війну та відбудувати все, що зруйнувала Росія.
 
“Об’єднана Європа – сильніша за будь-яку тиранію!”, – зазначив президент.
 
Він додав, що Україна “розширює простір дії європейських цінностей”, і парламент країни 21 червня ратифікував Стамбульську конвенцію.
 
 
Раніше повідомлялося, що всі 27 держав-членів Європейського Союзу мають намір офіційно надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.
 
Це питання має бути вирішено 23-24 червня на саміті у Брюсселі.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button