Україна

Зеленський: Україна точно витримає


Зеленський: Україна точно витримає

Президент запевнив, що буде зроблено все, щоб на всій нашій землі можна було повернутися до шкіл, до університетів “нормально, без онлайну”.

У п’ятницю, 1 вересня, у вечірньому відеозверненні до народу президент України Володимир Зеленський зачепив кілька тем, але головною назвав початок навчального року.

“Найголовніше за сьогодні. Найбільш емоційне. Впевнений, не лише для мене. Більш як 3 мільйони 700 тисяч українських дітей сьогодні розпочали новий навчальний рік. Більшість – в Україні. Більшість – в офлайн або змішаному форматі, коли все ж таки зберігається соціальна взаємодія між дітьми. Звичайно, ми зробимо все, щоб на всій нашій землі можна було повернутися до шкіл, до університетів – нормально. Без онлайну. Програма створення укриттів буде реалізована. І свободу повернемо на всю нашу землю. Усмішка кожної дитини сьогодні, кожна квітка, яку діти принесли до школи, кожен урок, який сьогодні провели українські вчителі, і кожна мрія, яка виникла сьогодні в українських дітей, – усе це докази того, що Україна точно витримає. Життя триває. Життя міцнішає. І буде день, коли 1 вересня на всій нашій землі стане однаково мирним і безпечним. Слава всім, хто наближає такий час! Час нашої перемоги”, – запевнив Зеленський.

Ранше керівник Міносвіти назвав пріоритет навчального року.

Нагадаємо, навчальний рік триватиме з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року.  З 1 вересня в школах України діятимуть три формати навчання. В кожній області свій – в залежності від безпекової ситуації.

Знову до навчання: нововведення для школярів та вчителів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button