Україна

Зеленський указом визначив, хто тепер має право офіційно коментувати зовнішню політику України

Відтепер офіційно коментувати зовнішню політику України можуть лише президент, прем'єр-міністр та міністр закордонних справ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким робити офіційні заяви стосовно зовнішньої політики держави можуть лише президент, прем’єр-міністр та міністр закордонних справ України.

Про це повідомляє 1News.

За задумом глави української держави, цей крок має забезпечити єдність зовнішньополітичного курсу України, посилити координацію діяльності державних органів у сфері зовнішніх відносин та сприяти належному виконанню Києвом міжнародних договорів.

Указ також вимагає від державних органів України погоджувати свою позицію з міністерством закордонних справ, якщо йдеться про зовнішньополітичні питання.

Крім того, посадові особи, згідно з указом Зеленського, зобов’язані інформувати президента та МЗС України про зміст закордонних службових контактів протягом десяти днів, а в разі одержання особливо важливої інформації – невідкладно.

Натомість виступати з заявами про реалізацію державної політики чи міжнародних ініціатив чиновники можуть тільки у разі відповідних доручень президента, прем’єра чи глави МЗС.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button