Україна

Зеленський: Тих, хто “заграє” з РФ, стає менше

Зеленський: Тих, хто заграє з РФ, стає менше

Фото: Офис президента

Зеленський не має юридичних претензій про незакриття неба

Деякі країни Заходу не хочуть виходити із зони комфорту та продовжують підтримувати відносини з РФ, каже президент.

Дедалі менше західних країн продовжують “загравати” з Росією, але такі країни є, оскільки “не всі хочуть виходити із зони комфорту”. Про це в інтерв’ю CBS заявив президент України Володимир Зеленський.

“Ніхто не хоче виходити із зони комфорту, а боротися з Росією та з Путіним у даній ситуації, підтримуючи Україну на повну – це вийти із зони комфорту. Як політичного, так і фінансового і навіть ризикнути своєю кар’єрою. Тому хтось загравав, але щодня їх меншає. Тому що війна об’єднала нас і об’єднала Захід”, – сказав він.

Зеленський також заявив, що не має жодних юридичних претензій до НАТО за відмову закрити небо над Україною.

“Юридично я не маю претензій до НАТО, або до деяких лідерів країн НАТО. Тому що багато окремих відносин з лідерами і вони хороші. Але в цілому вони несуть відповідальність, коли ви можете закрити небо. Так, страшно, що почнеться Світова війна, я розумію це… І я не можу щодня тиснути на них, на народи їхніх країн… Бо всі бояться війни. Але чи несе світ відповідальність? Я вважаю, несе. Чому? Я відповів. Щодня стань перед дзеркалом і спитай: ти міг щось зробити чи не міг? Ти знайдеш там у дзеркалі відповідь на ці питання та на те, хто ти є”, – зазначив він.

Раніше сьогодні Зеленський виступив перед парламентом Південної Кореї, закликавши країну надати Україні озброєння.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button