Україна

Зеленський: Цьогоріч Україна має вийти на початок перемовин про вступ в ЄС


Зеленський: Цьогоріч Україна має вийти на початок перемовин про вступ в ЄС

Глава держави очікує на підпис закон про політично значущих осіб, необхідний для початку переговорів про вступ у ЄС.


Президент Володимир Зеленський відзначив ухвалений Верховною Радою закон про політично значущих осіб як необхідний для початку переговорів про членство з ЄС. Про це глава держави заявив у відеозверненні в вівторок, 17 жовтня.

“Сьогодні рішення Верховної Ради, необхідне для початку переговорів з Євросоюзом. Закон про політично значущих осіб – Politically Exposed Persons – прийнято. Очікую текст закону на підпис”, – сказав він.
 
За словами президента, “завдання наше незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС. Українську частину роботи для цього виконуємо й виконаємо. Політичне рішення про початок перемовин очікуємо лідерів країн Євросоюзу”.
 
Говорячи про роботу з міжнародними фінансовими інституціями, Зеленський наголосив на “важливій увазі до України та важливому висновку, який є в багатьох партнерів, у різних лідерів та інституцій: глобальна стабільність, глобальна безпека, розвиток світової економіки прямо пов’язані з тим, що російська агресія проти України повинна завершитися справедливо – відновленням міжнародного порядку”.

Нагадаємо, 17 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт про політично значущих осіб. Цей закон буде зарахований як виконання вимог МВФ. Також це останній крок для початку перемовин про членство України у ЄС.

ЄС готовий до розширення: чи чекають на Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button