Україна

Зеленський: Цей день точно запам’ятається

Зеленський: Цей день точно запам ятається

Фото: скріншот

Володимир Зеленський

Глава держави розповів про головні події 85 дня війни, серед яких – підтримка у США виділення 40 млрд доларів та просування ЗСУ на Харківщині.

 

Президент Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки 85 дня війни, заявив, що цей день війни точно запам’ятається завдяки схваленню Сенатом США 40 мільярдів доларів для України та іншим важливим подіям. Про це глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні у четвер, 19 травня.

 

Президент подякував США за схвалення Сенатом нового пакету підтримки України та демократії у регіоні у 40 мільярдів доларів.

 

Також він розповів, що у Німеччині відбулася зустріч міністрів фінансів та керівників Центробанків Великої сімки, представників міжнародних донорів. Зеленський зазначив, що щомісячний бюджетний дефіцит в Україні зараз – це 5 мільярдів доларів. І щоб вистояти у війні за свободу, країні потрібна швидка та достатня фінансова підтримка. І це для партнерів внесок у безпеку.

 

Зеленський також повідомив, що переговорив із прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном про економічні питання, зокрема про експорт української агропродукції та імпорт палива, про ситуацію в районах бойових дій та евакуацію з Азовсталі.

 

“Роблю все, щоб найвпливовіші міжнародні сили були поінформовані і, наскільки це можливо, залучені до порятунку наших військових”, – розповів глава держави.

 

Він також зазначив, що доручив міністру освіти підготувати зміни, які дозволять абітурієнтам з усіх тимчасово окупованих територій вступати до українських вишів у спрощеному порядку.

 

Зеленський розповів, що ЗСУ продовжують просуватися у визволенні Харківщини. На Донбасі окупанти намагаються ще більше посилити тиск. За його словами, там пекло і це не перебільшення. У Десні на Чернігівщині триває розбір завалів – багато загиблих.

 

Окрім того, Зеленський повідомив, що перший судовий процес в Україні над російським військовим злочинцем уже розпочався. А завершиться це повним відновленням справедливості у рамках міжнародного трибуналу. Він пообіцяв знайти та притягнути до відповідальності всіх, хто віддає злочинні накази та виконує їх.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button