Україна

Зеленський та Сі Цзіньпін домовились укласти Угоду про безвізовий режим між Україною й Китаєм

Лідери держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном.

Про це інформує 1NEWS.

“Китай — торговельно-економічний партнер України номер один у світі. І ми зацікавлені в повній реалізації потенціалу двосторонньої взаємодії, насамперед у сферах торгівлі та крупних інфраструктурних проектів”, — зауважив Президент України.

Глава держави окремо зазначив, що, попри глобальну пандемію, товарообіг між Україною й Китаєм зростає другий рік поспіль. Це свідчить про продуктивну двосторонню співпрацю.

Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проектів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції.

Голова КНР відзначив важливість президентського проекту “Велике будівництво” й висловив готовність Китаю співпрацювати на цьому напрямі.

Крім того, сторони приділили увагу потенціалу співпраці в галузі торгівлі та можливості збільшення її обсягів.

Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати “містком у Європу” для китайського бізнесу.

Очільники держав обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між нашими країнами та домовились укласти Угоду про безвіз між Україною й Китаєм.

Зеленський підтвердив незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю.

Голова КНР, у свою чергу, підкреслив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Лідери держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.

Джерело: УНН

Back to top button