Україна

Зеленський та Шольц обговорили “референдуми” та постачання зброї


Зеленський та Шольц обговорили референдуми та постачання зброї

Берлін не визнаватиме фейкові референдуми і продовжуватиме надавати Україні політичну, фінансову та гуманітарну і військову допомогу.

 
Німеччина ніколи не визнає російські “референдуми” на окупованих Росією територіях України. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час телефонних переговорів із президентом України Володимиром Зеленським. Про це в середу, 28 вересня, повідомляє прес-служба уряду ФРН.
 
“Про ситуацію на незаконно окупованих Росією територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей канцлер підкреслив, що Німеччина ніколи не визнає результати фіктивних “референдумів”, – йдеться в повідомленні.
 
У ході переговорів сторони торкнулися питань військово-політичної та економічної ситуації в Україні. Також обговорили подальшу підтримку в рамках відновлення країни.
 
За словами Шольца, Німеччина продовжить надавати Україні політичну, фінансову та гуманітарну підтримку, а також допомогу у захисті її суверенітету і територіальної цілісності. У тому числі йдеться і про постачання зброї.
 
Раніше у Німеччині пояснили, як Шольцу передати танки Leopard Україні. Зокрема, Німеччина зможе поставити танки Leopard Україні, якщо створить консорціум із країн, які мають у своєму арсеналі цю бронетехніку.
 
Шольц про ядерні погрози Росії: Забудьте про це
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button