Україна

Зеленський та Дуда обговорили оборону України

Зеленський та Дуда обговорили оборону України

Фото: Прес-служба президента України

Володимир Зеленський підтримує регулярні контакти з керівництвом Польщі

Володимир Зеленський поінформував президента Польщі про перебіг опору російському агресору на фронті.

 

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда провели телефонну розмову, під час якої обговорили оборонну допомогу Україні та подальший санкційний тиск проти Росії. Про це повідомляє прес-служба українського лідера у вівторок, 3 травня.

“Володимир Зеленський поінформував президента Польщі про хід опору агресору на фронті, трагічну ситуацію в Маріуполі. Співрозмовники обговорили подальшу оборонну допомогу Україні. Глава української держави особливо відзначив вагомий внесок Польщі в цьому напрямку. Окрему увагу лідери приділили подальшому посилюваному і розширювальному санкційному тиску на Росію”, – йдеться у повідомленні.

 

Зеленський у ході розмови зазначив, що “Росія вже розпочала енергетичну війну проти Польщі та всієї Європи. Держави ЄС мають позбутися енергетичної залежності від РФ”.

 

Крім цього, президент України “поінформував польського колегу про початок роботи з повоєнного відновлення України”.

 

Зеленський подякував президенту Польщі “за ініціативу провести спільно з урядом Швеції та керівництвом Єврокомісії Міжнародну донорську конференцію високого рівня для України, в якій особисто візьме участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль”.

 

Глава держави також запросив президента Польщі виступити у Верховній Раді.

 

Раніше повідомлялося, що Польща не підтримає мирну угоду зі здаванням територій України. Про це заявив Якуб Кумоч – зовнішньополітичний радник президента Дуди та один із керівників президентської канцелярії Польщі.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button