Україна

Зеленський: Ситуація на Донбасі дуже важка


Зеленський: Ситуація на Донбасі дуже важка

У вечірньому зверненні до співвітчизників Зеленський, зокрема, торкнувся теми ситуації на Донбасі та псевдореферендуму, що готується на півдні України.

 

Президент України Володимир Зеленський звернувся до співвітчизників за підсумками 165 дня війни.
 
Зокрема, Зеленський торкнувся теми ситуації на Донбасі і псевдореферендуму, що готується на півдні України.
 
“Щотижня з’являється все більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендуму в зайнятих ними районах півдня нашої держави. Хочу сказати дуже просту річ: всі, хто допомагатиме окупантам хоч якось реалізувати цей намір, відповідатимуть. Відповідатимуть перед Україною. Позиція нашої держави залишається такою, якою була і раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть цими псевдореферендумами, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській стороні однозначно знадобляться у певний момент”, – сказав Зеленський.
 
Ситуація на Донбасі залишається дуже важкою, а покращитись вона може лише збільшенням поставок Україні сучасної зброї, наголошує Зеленський.
 
“Ситуація на Донбасі залишається дуже важкою. Наша армія робить все можливе, щоб зупинити російський терор і завдати окупантам найбільших втрат. Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Бахмутський та інші гарячі напрямки в Донецькій області зазнають основних зусиль і, на жаль, багато життів. Важко і на Харківщині, і на півдні нашої країни, де окупанти намагаються сконцентрувати сили.. Ключове зараз як і раніше – це зброя для нашої оборони, зброя від партнерів. Щодня і без будь-яких пауз працюємо для посилення поставок зброї, щоб відправляти на передову більш потужні та далекобійні системи. І на тижні очікуємо новини від партнерів щодо пакетів підтримки”, – сказав президент.
 
 
 
 
Нагадаємо, Зеленський заснував нагороду “За оборону України”.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button