Україна

Зеленський: Свято у День Незалежності буде


Зеленський: Свято у День Незалежності буде

Святкування не будуть гучними, наголосив президент: “Не можемо собі дозволити, тому що гроші усі йдуть сьогодні на фронт”.

 
Президент України Володимир Зеленський заявив, що, попри війну, Україна відзначатиме День Незалежності та інші важливі історичні дати. Про це йшлося на спільній прес-конференції Зеленського із президентом Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеї Файа.
 
Якими саме будуть святкування, президент не повідомив, але наголосив, що відзначатимуть це свято в Україні.
 
“Поки що я не готовий говорити про формат 24-го числа, тому що ми зараз у публічному просторі. Точно не хочеться попереджати наших агресивних сусідів щодо того, що відбуватиметься. Ще раз наголошую, а відбуватиметься”, – сказав Зеленський.
 
Президент заявив, що в Україні було прийнято важливе стратегічне рішення, що жодні дати, пов’язані з відомими людьми, і навіть окремі частини української історії, навіть невеликі, “ми нікому не віддамо”, тим більше якщо йдеться про свято Української державності.
 
“Незважаючи ні на що, на те, що є війна, ми точно будемо відзначати всі важливі дати для нашої держави. Так, через умови безпеки не дуже голосно. Не можемо собі дозволити. Тому що гроші всі йдуть сьогодні на фронт. Тим не менш, ці дати будуть обов’язково в нашому календарі, у нашій пам’яті, для наших дітей. І ми це повинні обов’язково робити”, – наголосив Зеленський.
 
Він сказав, що не можна просто так зламати Українську державу, бо історія незламності вітчизняної державності є тисячолітньою.
 
“Тому боремося, і тому точно переможемо”, – наголосив Зеленський.
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Гватемали Алехандро Джамматтеї.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button