Україна

Зеленський сказав, що він очікує від саміту НАТО


Зеленський сказав, що він очікує від саміту НАТО

Україна розраховує стати частиною Північноатлантичного альянсу на тлі постійної загрози у вигляді Росії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на липневому саміті НАТО у Вільнюсі Україна сподівається отримати запрошення на вступ до Альянсу. Про це у четвер, 6 липня, глава України заявив під час своєї зустрічі з представниками політичних кіл, громадськості та ЗМІ Болгарії. 

За словами українського лідера, для українського народу дуже важливим мотиваційним чинником став би чіткий сигнал про перспективу набуття членства України в НАТО, бо “українці платять за це кров’ю у війні, яку розв’язала Росія”.

“Яке сподівання може бути для нас? Щоб нас запросили. Яке формулювання потрібно для запрошення – просто потрібно запрошення. Ми розуміємо, що можуть бути складнощі, щоб отримати підтримку всіх партнерів Альянсу. Хтось боїться Росію, хоча я вважаю, що це такий шанс показати сміливість і міцність Альянсу”, – заявив президент.

У той же час, він зауважив, що розуміє, що реальне членство можливе після закінчення війни або ж за декілька років. 

“Але треба давати сигнал, щоб мотивувати Україну захищати Європу. Це не така висока ціна за таку війну й за такі страждання”, – підкреслив він. 

Відзначимо, що 2008 року на саміті в Бухаресті країни-члени НАТО пообіцяли, що Україна стане членом Альянсу. Згодом жодної конкретики від них не звучало.

Раніше президент Зеленський вимагав алгоритм на вступ України до НАТО. Також глава держави називав умови для своєї поїздки у Вільнюс.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button