Україна

Зеленський щодо контролю за західною зброєю в Україні: Приводу немає


Зеленський щодо контролю за західною зброєю в Україні: Приводу немає

Додатковий парламентський інструмент контролю необхідний, щоб зняти усі маніпуляції пропагандистів РФ, наголосив український лідер.

 
Президент Володимир Зеленський схвалив створення тимчасової слідчої комісії з контролю за озброєнням, яке країни Заходу надають Україні. Про це він заявив у ході відеозвернення у вівторок, 19 липня.
 
“Дуже важливо, що Верховна Рада України реалізувала ініціативу керівника Офісу президента Андрія Єрмака щодо створення спеціальної комісії з контролю за використанням озброєння, яке надається нашими партнерами. До складу комісії увійшли представники всіх фракцій та груп парламенту”, – сказав глава держави.
 
При цьому він зазначив, що підстав для створення такого органу немає.
 
“Я хочу наголосити: жодного ґрунту для будь-яких претензій до нашої держави щодо цього не було і немає. Наші партнери абсолютно поінформовані про те, як ми використовуємо дану зброю. Але щоб зняти будь-які маніпуляції російських пропагандистів і тих, хто їм допомагає в Україні чи десь там ще, запрацює такий додатковий парламентський інструмент контролю”, – пояснив він.
 
Раніше Андрій Єрмак заявив, що вся одержана західна зброя знаходиться на обліку і вирушає на фронт. Все чітко контролюється, але завдяки згаданій комісії цей процес стане ще відкритим.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button