Україна

Зеленський розповів, яким бачить трибунал над РФ


Зеленський розповів, яким бачить трибунал над РФ

Український президент прийме будь-який трибунал над Росією, який приведе до реально справедливого вироку.


Президент України Володимир Зеленський під час відеоспілкування зі студентами Нідерландів розповів, яким він бачить оптимальний формат спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України. Про це 12 вересня повідомила пресслужба Офісу президента.

Глава держави вважає прийнятним “будь-який трибунал, який приведе до реально справедливого вироку для всіх убивць і, відповідно, для керівництва РФ, яке віддавало ці ганебні накази”.

 
“Від назви нічого за змістом не залежить. Головне – це результат, і це найважливіше”, – сказав Зеленський.

Президент відзначив, що у Нідерландів є великий досвід, є фахівці, і Україна постійно з ними радиться. 

 
“Це складна місія. Щоб засудити за первинний злочин – злочин агресії, потрібно мати єдність. Вона нам дуже потрібна. Але це складно, щоб лідери різних держав світу підтримали трибунал, який засудить лідера іншої держави. Навіть якщо вона війною пішла проти свободи і людей іншої держави”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, у травні в Естонії відбулася зустріч коаліції із 37 країн зі створення спецтрибуналу за злочини агресії Росії проти України. 

Україна виступає проти гібридної моделі спецтрибуналу для Росії. Притягнення керівництва РФ до відповідальності мають ухвалити іменем цивілізованого світу, а не іменем України, вважає Офіс президента.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button