Україна

Зеленський розповів, як розумніше використовувати електрику


Зеленський розповів, як розумніше використовувати електрику

Енергетики у деяких містах та районах змушені використовувати графіки стабілізаційних відключень.

Президент Володимир Зеленський закликав українців рівномірно розподіляти навантаження на електромережу протягом доби, таким чином зменшивши споживання енергії в години пікового навантаження. З таким проханням український лідер звернувся до громадян країни у середу, 12 жовтня, у своєму відеозверненні.
 
“По всій країні йде відновлення після дводенної російської ракетної атаки, коли було пошкоджено енергооб’єкти на території 12 областей і в столиці. Станом на цей час повністю відновлено технічну можливість постачання електрики в більшості областей. У чотирьох регіонах роботи продовжуються ремонти мають завершитися найближчим часом “, – наголосив глава держави.
 
При цьому він зазначив, що у деяких містах буде змінено графіки стабілізаційних відключень.
 
“Це потрібно виключно для збереження нормальної роботи всієї енергосистеми за таких умов – в умовах, коли виробництво електрики знизилося”, – сказав він.
 
Глава держави подякував українцям, які поставилися до цієї ситуації відповідально та економлять електроенергію.
 
“Слід продовжувати розподіляти своє споживання електрики, щоб у час пікових навантажень якнайменше використовувати техніку, що вимагає значного обсягу електрики”, – закликав Зеленський.
 
 
Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні знову звернувся до українців із закликом увечері не включати потужні електроприлади.
 
На ремонт підстанцій Львова підуть місяці – Садовий

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button