Україна

Зеленський розповів про підготовку до блекауту


Зеленський розповів про підготовку до блекауту

Вже підготовлено понад чотири тисячі пунктів надання базових послуг, які почнуть діяти, якщо енергетичні об’єкти України будуть виведені з експлуатації на довгий час.

На випадок нових критичних пошкоджень енергетичної інфраструктури Україні вже підготовлено понад чотири тисячі Пунктів незламності. Там люди зможуть отримати безкоштовні базові послуги, а саме інтернет, тепло, воду та інше. Про це увечері, 22 листопада, повідомив президент України Володимир Зеленський.
 
“Розгортаємо по всій країні наш новий проект підтримки людей – Пункти незламності. За підсумками цього дня, підготовлено вже понад чотири тисячі таких пунктів. Заплановано – ще більше”, – заявив президент.
 
За його словами, якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, активується робота Пунктів незламності. Там цілодобово та безкоштовно надаватимуться всі базові послуги: електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Пункти працюватимуть обов’язково – при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.
 
Зеленський повідомив, що працює спеціальний сайт, на якому розміщено мапу таких пунктів по всій країні. На сайті та в усіх Пунктах незламності можна буде дізнатися, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.
 
“Всі ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв, враховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити. Упевнений: допомагаючи один одному, всі ми разом зможемо пройти цю зиму”, – додав президент.
 
Він також нагадав, що станом на вечір у 16 ​​областях та Києві застосовуються лише стабілізаційні графіки відключень. Але слід розуміти, що у разі стрибків споживання можливі також аварійні відключення.
 
Нагадаємо, сьогодні в Укренерго повідомили, що РФ пошкодила майже всі ТЕС та ГЕС України. Масштаб руйнувань колосальний.
 
У YASNO запропонували бути готовими до поганих подій

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button