Україна

Зеленський розповів про нові пакети допомоги


Зеленський розповів про нові пакети допомоги

Президент України повідомив про значний пакет військової допомоги від Великої Британії, а також про нові домовленості д Данією, яка допомагає відбудовувати Україну всже сьогодні.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до народу у вівторок, 23 квітня, відреагував на обстріли міст і сіл України і подякував усім, хто протистоїть ворогові і допомагає українському війську в справі захисту країни.

“Сьогодні російські терористи знову завдали ударів по нашому життю. Одеса, міста і громади Дніпровщини, Донеччина, наша Костянтинівка, Харківщина, Миколаїв, Херсонщина”, – сказав Зеленський.

Президент подякував усім, хто рятує життя і здоров’я українців, які постраждали від російських атак.

“Щоразу є кому рятувати життя, ліквідовувати пожежі, розміновувати, допомагати нашим людям, нашим громадам – в усіх областях України, в кожному місті, в усіх районах, як би близько це не було до фронту чи кордону з Росією. Я дякую всьому колективу ДСНС України, усім працівникам Національної поліції, які дбають про людей, кожному й кожній, хто працює в бригадах екстреної медицини”, – йдеться в зверненні Зеленського.

Особливий акцент Зеленський зробив на роботі психологів, які сьогодні відзначать професійне свято.

“Сьогодні свій професійний день відзначають українські психологи.  І я дякую всім, хто допомагає нашим людям долати всі емоційні та психологічні виклики цього часу війни. Дякую й усім, хто вже зараз відбудовує життя в Україні. Україна витримує удари терористів, бо завжди є кому стати опорою для життя”, – сказав Зеленський.

Президент подякував працівникам оборонних підприємств і компаніям, які співпрацюють з ними, а також усім партнерам, які реалізовують домовленості про спільні оборонні проєкти.

“Сьогодні є також і вкрай потрібна хороша новина про військові пакети від партнерів – є новий пакет від Великої Британії. Пів мільярда фунтів. Деталі ми обговорили з прем’єр-міністром Сунаком, і головне – вчасно поставити зброю в Україну. Ракети – саме такі, які потрібні. Бронетехніку, яку очікують на фронті. ППО. А також катери для захисту нашої економічної безпеки в Чорному морі. Дякую, Британіє!” – додав президент.

Йшлося також про допомогу від Данії.

“Ми цінуємо й кожну країну, яка допомагає нам у відбудові. Сьогодні мав нагоду подякувати Данії – з візитом в Україні був данський міністр підприємництва. Ми обговорили, зокрема, патронат Данії над нашою Миколаївською областю, спільні проєкти, які вже почали реалізовувати і які ще заплановані. Говорили й про спільну роботу для відновлення нашої енергетики, зруйнованої російськими ударами. Плідний візит, дякую за додаткову підтримку на 380 мільйонів євро”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Сунак розкрив подробиці військової допомоги Україні.

Саміт миру: Зеленський провів кілька нарад

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + 11 =

Back to top button