Україна

Зеленський розповів, чим Бразилія може допомогти Україні


Зеленський розповів, чим Бразилія може допомогти Україні

Володимир Зеленський переконаний, що Бразилія обов’язково має бути учасницею процесу імплементації запропонованої Україною формули миру.

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Бразилія і особисто її президент Лула да Сілва могли б досить багато зробити для закінчення війни в Україні, зокрема допомогти в реалізації одного з пунктів Української формули миру. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю журналісту бразильського мовника Globo, пише пресслужба президента.

“Я знаю, що президент Лула і бразильське суспільство підтримують український суверенітет і територіальну цілісність”, – зауважив український президент.

Зеленський переконаний, що Бразилія обов’язково має бути учасницею процесу імплементації запропонованої Україною формули миру, зокрема реалізації пункту щодо глобальної продовольчої безпеки, а також висловив думку, що Бразилія та її лідер могли б допомогти Україні в гуманітарній сфері, зокрема спеціальною технікою для розмінування територій.

“Я вважаю, що сьогодні президент Лула має залучити всі свої можливості, щоб наближати мир. Кожен лідер несе відповідальність за те, чи є зараз у світі війна, чи немає”, – зазначив Зеленський.

Президент України сказав, що хотів би зустрітися з бразильським колегою, щоб президент і народ Бразилії почули його особисто й отримали правдиву інформацію про війну в Україні.

Зеленський вважає, що для України дуже важлива позиція Бразилії та інших країн Латинської Америки, а президент Лула да Сілва міг би відіграти провідну роль в організації багатосторонньої зустрічі України з лідерами латиноамериканських держав.

Раніше повідомлялося, що президент Бразилії закликав США перестати допомагати Україні.

Зеленський звернувся з пропозицією до президента Бразилії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button