Україна

Зеленський: Російські ракети – це виклик НАТО


Зеленський: Російські ракети – це виклик НАТО

Російський ракетний терор можна і потрібно зупинити, зазначив глава Української держави.

 
 
 
Російські ракети, які були випущені з акваторії Чорного моря по території України і потрапили у повітряний простір Молдови та Румунії, – це виклик НАТО і колективній безпеці. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні в п’ятницю, 10 лютого.
 
“Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Черговий доказ того, що терор не знає і ніколи не знав будь-яких кордонів. Черговий доказ того, що захист України – це захист всієї Європи і світу, кожної країни, яка просто хоче жити”, – заявив президент.
 
На думку Зеленського, “ці ракети – виклик НАТО, колективній безпеці”.
 
“Це терор, який можна і потрібно зупинити. Світ має зупинити”, – наголосив президент.
 
Зеленський висловив подяку всім тим, хто це розуміє і допомагає Україні. Також глава держави подякував за службу військовослужбовцям Повітряних сил ЗСУ.
 
 
 
 
Нагадаємо, вранці 10 лютого ППО збила 61 російську ракету із 71, а також п’ять дронів-камікадзе із семи. Вцілілі ракети і БпЛА пошкодили об’єкти енергетики у шести областях.
 
При цьому щонайменше дві ракети пройшли крізь повітряний простір Молдови та Румунії. У свою чергу, Кишинів підтвердив цю інформацію, а Будапешт – спростував.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button