Україна

Зеленський: РФ – “спонсор” проблем для континенту


Зеленський: РФ - спонсор проблем для континенту

Президент України Володимир Зеленський виступив по відеозв’язку на 4GamesChangers Festival у Відні (Австрія).

Росія є спонсором розколу та дезінформацій, антиєвропейських політичних рухів та проблем для всього континенту. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеовиступі на 4GamesChangers Festival у Відні (Австрія).

“Одна держава не може ламати життя всіх у Європі чи світі. Ця гра має змінитися. Скільки років говорили про те, що Європа не повинна бути залежною від російських енергоресурсів? Скільки років говорилося, що Росія витрачає “нафтодолари” та “газоєвро” проти самого Заходу, спільноти демократичних країн. Вона спонсор розколів та дезінформацій, антиєвропейських політичних рухів та проблем для всього континенту”, – заявив він.

Зеленський також відзначив причетність РФ до світової продовольчої кризи, що насувається, а також до створення масштабної системи дезінформації.

“Про яку довіру можна говорити, якщо Росія витрачатиме мільярди доларів на поширення брехні навіть у просторі Євросоюзу. Росія підтримує кіберзлочинців, які мають одне завдання – знищувати безпеку”, – заявив Зеленський.

Він закликав “максимально посилити європейську єдність, позбавити Європу залежності від російських енергоресурсів, максимально підтримати вільні ЗМІ та журналістські стандарти. Щоб було чим захищати правду від пропаганди. Створити дієві інструменти захисту від кіберзагроз. Зміцнити міжнародне право максимальним покаранням за його порушення”.

Крім того, президент України попросив також “подвоїти активність у підготовці санкцій, 7 пакету”.

Нагадаємо, 23 червня Європейська Рада надала Україні статусу кандидата на вступ у Євросоюз. Це рішення одноголосно підтримали усі лідери ЄС під час саміту у Брюсселі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button