Україна

Зеленський: РФ атакувала Україну 70 “шахедами”


Зеленський: РФ атакувала Україну 70 шахедами

Повітряні сили уточнили, що йдеться про 76 безпілотників з яких було збито 72 цілі, а ще кілька втрачені або повернулися в Росію.

Окупанти в ніч перед 14 вересня атакували Україну понад 70 дронами. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram 

“Цієї ночі ворог запустив понад 70 “шахедів” по всій Україні. Завдяки силам наших оборонців більшість збито”, – написав він.

Голова держави подякував воїнам армійської авіації, мобільних вогневих груп та протиповітряної оборони, які в Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській, Харківській та Донецькій областях усю ніч захищали українців.

“Нам потрібно більше можливостей для посилення повітряного щита, протиповітряної оборони та далекобійності, щоб і надалі захищати життя та наших людей. Працюємо над цим з усіма партнерами України”, – констатував він.

Повітряні сили ЗСУ додали, що радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 76 “шахедів” із напрямків Курськ, Єйськ – РФ, Чауда – Крим.

“В результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей… Два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в Росію”, – зазначили військові.

Раніше Зеленський зауважив, що затягування прийняття рішення західними партнерів щодо зняття обмежень з України для використання далекобійної зброї призводять до того, що росіяни переміщують військові об’єкти углиб країни.

Зеленський натякнув на кількість Patriot в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + twenty =

Back to top button