Україна

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит


Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит

Медзаклад, незважаючи ні на що, відновлює нормальну роботу і свою силу після російського удару, зазначив президент.

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня.

“Сьогодні разом із першою леді Оленою Зеленською відвідали Національну дитячу спеціалізовану лікарню Охматдит. Поспілкувалися з дітьми, які проходять лікування”, – написав він.

За його словами, “медзаклад, незважаючи ні на що, відновлює нормальну роботу і свою силу після російського удару. Я дякую всім, хто допомагає лікарні, хто був на місці після влучання російської ракети і розбирав завали, підтримував дітей. Дякую всім у світі, хто шукав рішення, щоб підтримати українців”.

“Ми обов’язково все відновимо і доведемо, що життя сильніше за його ворога!”, – запевнив президент.

Як написала у своєму Telegram-каналі Олена Зеленська, вони з чоловіком в Охматдиті віддали честь загиблій лікарці Світлані Лук’янчик та її пораненим колегам.

Крім того, її Фонд узяв на себе відновлення Школи супергероїв – навчальних класів при медичному закладі для тих маленьких пацієнтів, які довго лікуються і намагаються не відставати від шкільної програми.

“Таких осередків уже 17 у лікарнях країни, але той, що був в Охматдитітакож знищила російська ракета. Але нова Школа буде. І теж буде ще кращою”, – пообіцяла перша леді.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в закладі перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Пізніше від поранень помер ще один хлопчик.

СБУ встановила, що росіяни вдарили по Охматдиту крилатою ракетою Х-101.

Росія в Радбезі ООН влаштувала ланч з котлетою по-київськи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + six =

Back to top button