Україна

Зеленський радить готуватись до атак на енергетику


Зеленський радить готуватись до атак на енергетику

Кожен повинен виконати свою частину захисної роботи, щоб російський терор цієї зими не зупинив Україну.

Президент Володимир Зеленський наголошує, що ударів російських військ по українських енергооб’єктах буде більше з наближенням зими й закликає місцеву владу, енергетичні компанії та операторів зв’язку підготуватися до цього. 

“Ми маємо бути свідомі, що таких російських ударів (як у неділю по Херсону) із наближенням зими стане більше. Більше по об’єктах генерації, по мережі. До цього треба бути готовими. Ми максимально посилили ППО, наскільки це реально в наявних умовах. І ми домовляємося з партнерами про такі кроки у захисті, які раніше не застосовувались”, – відзначив Зеленський.

На думку президента, багато буде залежати від готовності місцевої влади, зокрема в містах, від підготовчої роботи енергетичних компаній і операторів зв’язку.

“Кожен повинен виконати свою частину захисної роботи, щоб російський терор цієї зими не зупинив Україну, так само, як на полі бою в усіх сферах ми маємо бути максимально стійкими та міцними”, – підкреслив голова держави.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що готовність енергетики та комунальної інфраструктури до опалювального сезону наближається до 100%.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button