Україна

Зеленський призначив тимчасового голову СБУ


Зеленський призначив тимчасового голову СБУ

Василь Малюк розпочав військову службу в органах державної безпеки у 2001 році. Він має військове звання – бригадний генерал.

 
Президент Володимир Зеленський призначив Василя Малюка виконувачем обов’язків голови Служби безпеки України. Відповідний указ з’явився на сайті глави держави у понеділок, 18 липня.
 
“Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов’язки голови Служби безпеки України”, – йдеться у документі.
 
Про Василя Малюка відомо, що у 2005 році він здобув вищу юридичну освіту у Національній академії СБУ за спеціальністю Правознавство.
 
З 2001 року розпочав військову службу в органах державної безпеки. За час служби у регіональних управліннях СБУ обіймав посади від оперуповноваженого до заступника начальника управління – начальника відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю.
 
З 2020 року обіймав посаду начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Має ряд відомчих відзнак та заохочень. Нагороджений нагрудними знаками СБУ За відвагу та За доблесть. Учасник бойових дій.
 
У березні цього року Зеленський надав йому військове звання – бригадний генерал.
 
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський усунув з посади генпрокурора Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова. Згодом глава держави обґрунтував своє рішення.
 
Про відставку голів СБУ та ОДП поки не йдеться – ОП
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button