Україна

Зеленський привітав українців із Днем Конституції


Зеленський привітав українців із Днем Конституції

Звертаючись до народу України, Зеленський наголосив: наш суверенітет поширюється на всю територію, наша територія в межах існуючих кордонів є цілісною та недоторканною.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 28 червня, записав відеозвернення до українців, у якому привітав співвітчизників із Днем Конституції України.

“Конституція України – наш детальний портрет. Її норми дозволяють розшифрувати генетичний код нашої нації та знайти відповіді на два головні питання: що таке Україна та хто такі українці?” – стверджує президент.

Звертаючись до народу України, Зеленський наголосив: наш суверенітет поширюється на всю територію, наша територія в межах існуючих кордонів є цілісною та недоторканною, змінювати конституційний порядок в Україні може лише народ, ніхто не може узурпувати державну владу.

“Наш Державний прапор – прапор зі смуг синього та жовтого кольорів. Третього не дано. Як не дано чужому триколору майоріти на нашій землі, у нашому небі якось інакше, ніж із приставкою “тимчасово”. Наша державна мова – українська. І ми поважаємо всі інші мови. Жодної не утискаємо. Тому за Україну сьогодні воюють і українською, і польською, і російською, і білоруською, і багатьма іншими мовами”, – зазначено в промові президента.

Звертаючись до народу, президент запевнив, що на цьому етапі головна мета України – перемога над ворогом.

“Саме тому для нас неминуча перемога. Для ворога неминуче покарання”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський очікує, що війна проти Росії завершиться до зими. Таке побажання він озвучив по відеозв’язку на саміті лідерів Великої сімки у понеділок, 27 червня.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button