Україна

Зеленський прилетів до Німеччини для участі у Мюнхенській безпековій конференції та зустрівся з прем’єр-міністром Британії Джонсоном – 1News

Президент України Володимир Зеленський
Офіс Президента

Глава держави провів зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном

Президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини для участі у Мюнхенській безпековій конференції. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Instagram.

“Прибув до Німеччини. Сьогодні – Мюнхенська конференція з питань безпеки та переговори з нашими партнерами і друзями. Головні питання – загрози біля кордонів України”, – зазначив глава держави.

Він також наголосив, що українські сили безпеки й оборони повністю контролюють ситуацію.

“Ми не реагуємо на провокації та прагнемо встановлення миру виключно дипломатичним шляхом”, – додав Президент.

Крім цього, Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. 

“Говорили про безпеку на тлі агресивних дій РФ. Узгодили подальші спільні кроки. Залишаємось єдиними у прагненні деескалації дипломатичним шляхом. Вдячний Британії за підтримку України та співпрацю заради безпеки та миру”, – написав президент України у своєму Twitter.

1News за темою: Росія відмовилася від участі у Мюнхенській безпековій конференції

Нагадаємо, що вчора стартувала Мюнхенська конференція з безпеки-2022. В ній взяли участь лідери більш ніж 30 країн світу.

Очікується, що учасники обговорюватимуть безліч різних питань, але у центрі обговорення буде тема безпекової ситуації навколо України та загроза нового можливо вторгнення РФ.

Відомо, що конференція цьогоріч триватиме з 18 по 20 лютого.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button