Україна

Зеленський пригрозив відповідальністю тим, хто вдарив по Вінниці


Зеленський пригрозив відповідальністю тим, хто вдарив по Вінниці

Ракети у Вінниці впали поблизу Будинку побуту. На момент “прильоту” там було багато людей – всього за медичною допомогою звернулося щонайменше 115 потерпілих.

 
Президент України Володимир Зеленський пригрозив відповідальністю екіпажу російського підводного човна, який завдав ракетного удару по Вінниці. Про це у четвер, 14 липня, український лідер заявив у своєму відеозверненні.
 
“Хочу, щоб ця команда тієї “посудини”, з якої вилетіли Калібри по Вінниці сьогодні, знала, що в’язниця – це найкраще, що на них чекає”, – наголосив глава держави.
 
Президент повідомив, що розбір завалів внаслідок ворожих “прильотів” по Вінниці 14 липня досі триває. У списках зниклих безвісти досі налічуються десятки людей. Одна з російських ракет знищила медичний центр Нейромед, усередині якого на момент влучення були люди.
 
“Наталя, їй 40 років. Тетяна, їй 32 роки. Володимир, йому 61 ​​рік. Віра, їй 55 років. Я побачив їх серед безвісно зниклих. Розумієте, було навіть невідомо, що взагалі сталося з людьми, які просто пішли в медичний центр” , – наголосив Зеленський.
 
Президент заявив, що нинішня трагедія у Вінниці, безумовно, є актом тероризму з боку Росії. Він зазначив, що “якби хтось завдав ракетного удару по медичному центру десь у Далласі або Дрездені, то це, очевидно, визнали б тероризмом”.
 
 
Нагадаємо, що рятувальники продовжують розбирати завали після ракетного удару 14 липня у центрі Вінниці. Внаслідок атаки загинуло 23 особи (з них троє дітей). Госпіталізували 54 особи, у тяжкому стані перебувають 34 постраждалих. Розшукують 39 зниклих безвісти. Ударами пошкоджено понад 50 будівель та понад 40 автомобілів.
 
Також повідомлялося, що мама маленької дівчинки Лізи, яка загинула під час ракетного обстрілу Вінниці, померла у реанімації.

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button