Україна

Зеленський прибув з візитом до Норвегії


Зеленський прибув з візитом до Норвегії

Український президент стане учасником саміту Північних країн, який відбудеться у столиці Норвегії.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 13 грудня, прибув до столиці Норвегії – міста Осло – з неанонсованим візитом. Про це повідомив норвезький уряд.

Вказано, що український лідер та прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере проведуть зустріч для обговорення різних тем, у тому числі щодо подальшої підтримки України. Запланована спільна пресконференція політиків.

“Я радий мати можливість вітати Володимира Зеленського в Норвегії. Сподіваюся на наші конструктивні переговори. Норвегія продовжуватиме підтримувати боротьбу України за самозахист. Ми надаємо цільову, довгострокову підтримку, щоб допомогти Україні в її боротьбі за свободу та демократію. Зусилля України також є важливими для забезпечення свободи та безпеки тут, у Норвегії”, – заявив норвезький прем’єр.

Володимир Зеленський також відвідає саміт Північних країн, який відбудеться сьогодні в Осло. Серед головних тем – спільна робота у галузі оборони та безпеки.

Нагадаємо, у попередні два дні Зеленський був з візитом у США. Він зустрівся з американським президентом Джо Байденом, членами Конгресу, керівництвом Пентагону та очільниками МВФ і Світового банку.

Новий пакет від США: Пентагон повідомив про вміст

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button