Україна

Зеленський прибув з візитом до Британії


Зеленський прибув з візитом до Британії

Планується підписання міжурядової угоди про підтримку українського ОПК, анонсував глава держави.

Президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Великої Британії, на саміт Європейської політичної спільноти. Про це український лідер повідомив у Telegram в четвер, 18 липня.

“Країни європейського простору вчетверте збираються на саміт Європейської політичної спільноти обговорити спільні теми та виклики. Я прибув до Великої Британії для участі в саміті, двосторонніх зустрічей із партнерами, підписання нових безпекових угод”, – написав глава держави.

Зеленський розповів, що зустрінеться з королем Чарльзом ІІІ, новим прем’єр-міністром Кіром Стармером, урядовцями, керівниками оборонних компаній.

За його словами, планується підписання міжурядової угоди про підтримку українського ОПК. Буде обговорюватися майбутня оборонна співпрацю та розширення можливостей захисту України.

“З перших днів повномасштабного вторгнення Велика Британія була на крок попереду в рішучості щодо підтримки України. Саме така рішучість потрібна, щоб зупинити російський терор”, – резюмував президент.

Як відомо, на початку липня на загальних виборах у Британії нищівну перемогу здобула Лейбористська партія на чолі з Кіром Стармером, який став новим прем’єр-міністром країни. Кореспондент.net розбирався, чого чекати Україні від нового уряду Британії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 11 =

Back to top button