Україна

Зеленський провів зустріч з міністром оборони Данії


Зеленський провів зустріч з міністром оборони Данії

Президент подякував данцям за 12 пакетів допомоги, а також окремо відзначив взірцевий патронат Данії над відновленням Миколаєва

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Королівства Данія Троельсом Люндом Поульсеном, який прибув з візитом до України. Про це повідомляє пресслужба президента.

Зеленський подякував данцям за 12 пакетів допомоги, а також окремо відзначив взірцевий патронат Данії над відновленням Миколаєва і підтримку з боку офіційного Копенгагена на шляху України до Європейського Союзу.

“Ми працюємо над завершенням виконання всіх семи рекомендацій Європейської комісії. І будемо дуже раді, якщо зможемо почати переговори про вступ до ЄС до кінця поточного року”, – сказав президент.

Основну увагу під час зустрічі було приділено питанням захисту українського неба сучасними винищувачами і новими системами ППО. Йшлося про співпрацю в межах авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та інші партнери готуються передати Україні.

Президент України нагородив данських посадовців за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України: вручив міністру оборони Данії орден За заслуги І ступеня, а державному секретарю з питань політики безпеки та операцій Міністерства оборони Данії Кесперу Хой-Єнсену – орден За заслуги ІІІ ступеня. 

Нагадаємо, Данія оплатила постачання ЗСУ великої партії зброї.

Раніше  данський міністр анонсував пакет допомоги Україні від міжнародного фонду.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button