Україна

Зеленський провів зустріч з Бербок


Зеленський провів зустріч з Бербок

Головні теми переговорів – зміцнення стійкості енергетичної сфери України та посилення ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Німеччини, яка прибула з неоголошеним візитом до України. Про це повідомила пресслужба глави держави у понеділок, 11 вересня.

Зеленський подякував Німеччині за вагому військову та фінансову підтримку України.

“Я дякую канцлеру Шольцу, його команді та всьому німецькому народові. Під час мого візиту до Німеччини ми відчували сильну підтримку з боку вашого суспільства”, – сказав він.

Зеленський позитивно оцінив той факт, що Бербок почала свій візит з відвідання одного з енергооб’єктів у Київській області. За його словами, зміцнення стійкості енергетичної сфери є одним із пріоритетів для України напередодні зими.

Також президент зупинився на нагальних потребах ЗСУ. Окрему увагу було приділено подальшому зміцненню ППО, зокрема для захисту півдня України та зернового коридору.

Президент відзначив важливість залучення додаткової допомоги для посилення артилерії, зокрема завдяки системам калібру 155 мм та ракетам великої дальності.

Зеленський і Бербок обговорили європейську інтеграцію України та прогрес, досягнутого нашою державою у виконанні рекомендацій Єврокомісії щодо статусу кандидата на вступ до ЄС.

Глава держави відзначив налаштованість на тісну співпрацю з  Німеччиною в підготовці до наступної міжнародної Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Берліні влітку 2024 року.

“Важливо забезпечити максимально конкретні практичні результати Конференції”, – наголосив Володимир Зеленський.

Раніше стало віодомо, що Німеччина збільшує невідкладну допомогу Україні. Лише цього року гуманітарна допомога ФРН для нашої країни сягнула 380 млн євро.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button