Україна

Зеленський провів зустріч із сенатором Гремом


Зеленський провів зустріч із сенатором Гремом

Володимир Зеленський розповів про ситуацію на полі бою та життєво важливу роль американської допомоги для України.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із сенатором США від Республіканської партії Ліндсі Гремом і тимчасовим повіреним у справах США в Україні Робертом Нідемом. Про це повідомило американське посольство в Україні в понеділок, 18 березня.

“Сенатор Грем і тимчасовий повірений у справах США в Україні Нідем провели важливу зустріч із президентом Зеленським, під час якої почули про ситуацію на полі бою та життєво важливу роль американської допомоги в боротьбі України з російською агресією. Ми всі погоджуємося, що час має суттєве значення в допомозі Україні захиститися”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу Зеленський повідомив, що обговорив з Гремом питання подальшої всебічної допомоги Україні.

“Поінформував про ситуацію на передовій та першочергові потреби нашої армії. Критично важливе подальше надання партнерами військово-технічної допомоги, зокрема систем ППО та ракет до них”, – додав президент.

За його словами, окрема увага була приділена питанням євроатлантичної інтеграції України, подальшого посилення санкційного тиску на РФ та використання заморожених російських активів для нагальних потреб нашої держави.

“Демократія та свобода мають вигравати – зараз і завжди”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні сенатор-республіканець Ліндсі Грем прибув до Києва. Він запевнив Україну у “непохитній підтримці США”.

Сенатор Грем раніше був відомий своєю активною підтримкою України. Він приїжджав під час війни до Київа разом з іншими американськими законодавцями. Грем є старшим членом Юридичного комітету. Крім того, він входить до складу комітетів з питань асигнувань, бюджету, навколишнього середовища та громадських робіт Сенату США.

Але у лютому Ліндсі Грем приєднався до ізоляціоністської позиції Дональда Трампа. На його думку, що США не повинні давати допомогу Україні безплатно, а варто давати її у кредит або в обмін на корисні копалини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button