Україна

Зеленський провів телефонну розмову з Сунаком


Зеленський провів телефонну розмову з Сунаком

Представники двох країн обговорили кілька важливих питань, зокрема, функціонування “зернового коридора”.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, під час якої вони обговорили загрози для безпеки судноплавства в Чорному морі та функціонування “зернового коридору”. Про це мовиться в повідомленні на офіційному сайті голови держави. 

“Україна вже тричі успішно продемонструвала можливість експорту зерна альтернативним маршрутом. Ми готові робити це й надалі. Але, щоб гарантувати безпеку судноплавства, ми потребуємо допомоги партнерів, зокрема суттєвого посилення системи протиповітряної оборони Одещини”, – зазначив український лідер.

Президент поінформував главу британського уряду про ситуацію на полі бою, та звернув увагу на підтримку з боку Великої Британії.

“Співрозмовники приділили увагу продовженню оборонної співпраці між двома країнами, зокрема можливій участі представників Великої Британії у Форумі оборонних індустрій, який відбудеться в Україні восени. Володимир Зеленський і Ріші Сунак відзначили початок роботи над двосторонніми безпековими документами в межах Спільної декларації G7 щодо підтримки України”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Велика Британія передасть Україні броньовані розвідувальні машини Scimitar Mk2.

Новий міністр оборони Британії планує продовжувати підтримувати Україну

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button