Україна

Зеленський провів Ставку і назвав ключові теми


Зеленський провів Ставку і назвав ключові теми

Глава держави заслухав інформацію від командувачів ЗСУ та кервників розвідок щодо ситуації на фронті і Близькому Сході.

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокамандувача, під час якого обговорювалися три ключові питання. Про це глава держави повідомив у Telegram в четвер, 12 жовтня.

Головним питанням була ситуація на фронті. Глава держави заслухав доповіді командувачів – Залужного, Сирського і Тарнавського. Обговорювалася ситуація на основних напрямках – сході і півдні, де наші війська ведуть як оборонні, так і наступальні дії.

Другою важливою темою зсідання стало українське виробництво зброї та техніки, постійне нарощування обсягів.

“Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів. За окремими елементами такої програми вже були доповіді. Хороші результати. Будуть більш значущі”, – пообіцяв президент.

Він дав окреме доручення віцепрем’єр-міністру Федорову та міністру оборони Умєрову щодо максимальної цифровізації постачання для Сил оборони.

“Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації”, – зазначив Зеленський.

За його словами, третім важливим питанням засідання стала ситуація на Близькому Сході.

“Комплексний аналіз від голови Служби зовнішньої розвідки Литвиненка. Враховуємо всі чинники, дбаємо про інтереси наших громадян у регіоні та працюємо з партнерами заради недопущення ширшої дестабілізації”, – повідомив президент.

Раніше ЗМІ повідомили, що Зеленський має намір відвідати Ізраїль. Офіс президента України начебто надіслав запит до офісу прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху з проханням дати згоду на офіційний візит.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button