Україна

Зеленський провів розмову з президенткою Єврокомісії


Зеленський провів розмову з президенткою Єврокомісії

Сторони скоординували позиції перед засіданням Європейської ради щодо відкриття переговорів про членство в ЄС.


Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Про це глава держави повідомив у Telegram в неділю, 10 грудня.
 
“Підтримую постійний контакт із президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. У телефонній розмові скоординували наші позиції перед засіданням Європейської ради”, – написав він.
 
Президент також подякував фон дер Ляєн за високу оцінку “нашої роботи з виконання всіх рекомендацій Єврокомісії”.
 
“Розраховуємо на позитивне рішення про виділення 50 млрд євро і початок переговорів про вступ України до ЄС”, – зазначив президент.
 
Зеленський також наголосив, що “Європа має рішуче захищати свої цінності та свою єдність. Знаю, що ми можемо розраховувати на підтримку з боку пані президента в цьому”.

14-15 грудня 27 глав держав ЄС обговорюватимуть запропонований пакет допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро, зміни до бюджету Євросоюзу та питання про те, чи давати “зелене світло” початку переговорів про вступ до ЄС з Києвом.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою. 

Зеленський заявив, що Україна вже у грудні очікує на політичне рішення від Європейської ради.

Боротьба за ЄС. Як розпочати переговори про вступ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button