Україна

Зеленський провів розмову з новим еміром Кувейту


Зеленський провів розмову з новим еміром Кувейту

Лідери країн обговорили Формулу миру, а також співпрацю в енергетичному та аграрному секторах.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим еміром Кувейту шейхом Мешалем аль-Ахмадом аль-Джабером ас-Сабахом. Про це повідомила пресслужба українського лідера у понеділок, 8 січня.

Вказано, що Зеленський подякував еміру за підтримку з боку Кувейту суверенітету й територіальної цілісності України, голосування щодо ключових українських резолюцій в ООН та своєчасну допомогу з наданням електрогенераторів напередодні зими.

Президент також поінформував еміра про протидію ракетному терору, який Росія поновила під час новорічних свят.

Співрозмовники обговорили перспективи співпраці в енергетичному та аграрному секторах.

Зеленський наголосив, що Україна забезпечує свободу судноплавства в Чорному морі й завдяки цьому залишається гарантом світової продовольчої стабільності, а також докладає максимальних зусиль для відновлення справедливого миру.

“Ми активно працюємо над наступними кроками щодо реалізації Формули миру. Голос і позиція країн Затоки в цьому важливі”, – підкреслив президент.

Зеленський запросив представника Кувейту на наступну зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації Української формули миру, яка відбудеться в Давосі, а також узяти участь у підготовці майбутнього Глобального саміту миру.

Нагадаємо, шейх Мешаль аль-Ахмад аль-Джабер ас-Сабах став новим еміром Кувейту у грудні 2023 року після смерті його попередника – Наваф аль-Ахмед аль-Джабер аль-Сабах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button