Україна

Зеленський провів першу Ставку в оновленому складі


Зеленський провів першу Ставку в оновленому складі

Було заслухано доповіді головкома ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Президент Володимир Зеленський провів перше засідання Ставки верховного головнокомандувача в оновленому форматі. Про це він повідомив у Telegramв понедылок, 12 лютого.

Пріоритетні питання незмінні: фронт і захист прифронтових регіонів, людей та критичної інфраструктури від російського повітряного терору, – написав глава держави.

За його словами, було заслухано доповіді головкома ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича, представників розвідок, командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ (ОСУВ).

“Авдіївка, Куп’янськ, південь. Забезпечення армії всім необхідним: снаряди, дрони, РЕБ”, – додав президент.

Також було заслухано доповіді енергетиків і голів військово-цивільних адміністрацій прифронтових областей.

“Подальша розбудова багаторівневого захисту об’єктів електро-, водо- і теплопостачання. Ухвалили рішення щодо збільшення кількості та спроможностей мобільних вогневих груп”, – повідомив також Зеленський.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, а на його місце призначив Олександра Сирського, який до цього очолював Сухопутні війська.
Перестановки торкнулися і Генштабу ЗСУ. 9 лютого з посади його начальника було звільнено Сергія Шапталу. На цю посаду призначили Анатолія Баргилевича, який раніше командував силами ТрО. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button