Україна

Зеленський провів першу Ставку після Саміту миру


Зеленський провів першу Ставку після Саміту миру

На Ставці розглядалися нагальні питання, зокрема виробництво та застосування вітчизняних безпілотників.


Президент Володимир Зеленський після повернення з Саміту миру, який пройшов цими вихідними у Швейцарії, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Про це глава держави повідомив у Telegram в понеділок, 17 червня.
 
На Ставці президент заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головкома ЗСУ Олександра Сирського, начальника Генштабу Анатолія Баргилевича щодо ситуації на всіх напрямках і на кордонах.
 
Також глава держави заслухав звіти керівників усіх складових Сил оборони України: ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, ГУР та Держприкордонслужби, а також зведення Служба зовнішньої розвідки.
 
“Детальну доповідь представив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Відзвітував щодо всіх типів дронів – повітряних, наземних і морських – та щодо всіх типів завдань: від тактичних FPV та евакуаційних платформ до так званих дронів Deep Strike”, – розповів Зеленський.
 
За його словами, даний напрям активно розвивається – зростає кількість не лише вироблених, а й успішно застосованих безпілотників. Україна очолює технологічний прогрес у цій галузі.
 
“Минулого тижня на переговорах з іншими лідерами ми відчули великий інтерес до нашого досвіду. Після перемоги він стане високотехнологічною частиною українського експорту”, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, раніше ГУР підтвердило встановлення на одній з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura ракет Р-73. 

На форумі Black Sea Security 2024, що відбувся в Одесі, представили новий український морський дрон Stalker 5.0.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + 15 =

Back to top button