Україна

Зеленський провів переговори з Шольцом


Зеленський провів переговори з Шольцом

Президент України подякував канцлеру ФРН за потужний “зимовий” оборонний пакет, включно з чотирма системами IRIS-T.

Президент Володимир Зеленський провів переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Про це український лідер повідомив у четвер, 30 листопада.

За його словами, детально обговорювалась подальша оборонна співпраця.

“Вдячний за потужний “зимовий” оборонний пакет від Німеччини, включно з чотирма системами IRIS-T, і за багаторічну програму фінансової допомоги. Це найкращі сигнали неослабної підтримки Німеччини. Дуже ціную те, що всі наші домовленості виконуються”, – написав Зеленський.

Лідери обговорили ситуація на фронті в Україні. Президент розповів про сьогоднішнє відвідання Куп’янська, а також про поїздку у південні регіони напередодні.

Також співрозмовники обговорили ситуацію в Чорному морі, функціонування зернового коридору, імплементацію Формули миру.

“Наголосив на важливості забезпечення єдності всередині Європейського Союзу щодо схвалення переговорів про приєднання України та виділення 50 млрд євро допомоги на наступні роки”, – додав Зеленський.

Раніше Олаф Шольц заявив, що переговори між Україною та Росією можливі тільки після того, як російські війська будуть виведені з території української незалежної держави. За його словами, напад Росії на Україну – це повернення імперіалізму в Європу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button