Україна

Зеленський провів переговори з прем’єром Саудівської Аравії


Зеленський провів переговори з прем єром Саудівської Аравії

Головними темами переговорів стала українська Формула миру та ситуація на Близькому Сході.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Про це повідомила пресслужба українського лідера у понеділок, 23 жовтня.

Зеленський наголосив на важливості розвитку відносин України із Саудівською Аравією та регіоном Затоки. Вони обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час їхньої останньої зустрічі, та скоординували майбутні спільні зусилля.

Президент подякував принцу за його особисту роль в організації успішної зустрічі радників з питань нацбезпеки у Джидді задля реалізації Формули миру.

“Президент України запросив представника королівства Саудівська Аравія стати учасником наступної такої зустрічі на Мальті й відзначив важливість участі королівства в організації Глобального саміту миру”, – йдеться у повідомленні.

Також лідери країн обговорили ситуацію на Близькому Сході.

Нагадаємо, у листопаді на саміті G20 на Балі Зеленський озвучив Формулу миру з 10 пунктів. Він зазначив, що не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю.

Глава держави вважає, що Формулу миру можна реалізувати за півроку, а зараз триває підготовка Глобального саміту миру. Зустрічі радників є проміжним етапом до цього великого саміту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button