Україна

Зеленський провів переговори з прем’єром Данії


Зеленський провів переговори з прем єром Данії

Обговорювалась Формула миру та довгострокова підтримка нашої держави, зазначив Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен. Про це він повідомив у Telegram в середу, 26 жовтня.

“Констатували важливість подальшої довготермінової макроекономічної підтримки України. Узгодили майбутні спільні кроки в регіональних і глобальних форматах. Крім того, обговорили збереження єдності у Європі та реалізацію Української формула миру”, – написав президент.

Зеленський подякував Данії за організацію першої зустрічі радників щодо обговорення Формули миру у Копенгагені та за готовність країни надіслати свого представника на наступну зустріч на Мальті.

Окрім того, президент був вдячний за нещодавній візит міністра оборони Данії Трольса Лунда Пульсена до України й усю різнобічну та вчасну допомогу, яку надала ця країна. Зокрема, за патронат, який Данія взяла над Миколаєвом.

Нагадаємо, Данія оплатила велику партію зброї для ЗСУ. Її буде передано зі складів чеських компаній. До пакету входить майже 50 танків і бронемашин та багато іншого війського спорядження.

У Міноборони Данії озвучили, коли зможуть передати Україні перші F-16

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button