Україна

Зеленський провів нараду щодо дронів і проекту РЕБ


Зеленський провів нараду щодо дронів і проекту РЕБ

Потреби фронту постійно змінюються, тому наші виробники мають вчасно реагувати на них, зазначив президент.

Президент Володимир Зеленський провів майже тригодинну нараду щодо виробництва безпілотників. Про це він повідомив у Telegram в понеділок, 1 квітня.

За словами глави держави, на “максимально конкретній нараді” були присутні військові та урядовці.

“Оновили й деталізували плани виробництва на поточний рік за всіма типами безпілотників: FPV, бомбардувальниками, розвідниками, а також за далекобійними дронами для особливих завдань. Обговорили, як забезпечити гнучкість нашого ОПК”, – написав президент.

Він зазначив, що потреби фронту постійно змінюються, тому наші виробники мають вчасно реагувати на них.

Також Зеленський повідомив, що було прийнято важливі рішення щодо спрощення процедури закупівель, імпорту комплектовання, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів.

“Проект побудови комплексної системи керування засобами РЕБ для захисту наших воїнів і техніки від російських безпілотників. Систему вже тестують на окремих напрямках. Запланували масштабування проекту на весь фронт”, – додав глава держави.

Раніше стало відомо, що Україна здатна подвоїти виробництво і виготовляти 2 млн безпілотників на рік за умови додаткової фінансової підтримки з боку західних країн і бізнесу.

У Китаї розробили безпілотник з шістьма роздільними дронами

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button